Op vrijdag 23 augustus gingen Evert ten Kate (Bedrijven Alliantie Energiezuinig Soest) en Gerrit Vledder (Energieloket Soest) naar het Centrum voor Duurzaam Renoveren in Amersfoort om een handtekening te zetten onder een subsidieaanvraag voor het ontwikkelen van een ‘product-markt combinatie’ voor de gemeente Soest. Het idee achter deze ‘product-markt combinaties’ is dat ze woningeigenaren stapsgewijs op weg helpen naar een ‘nul op de meter’ woning.Namens de gemeente Soest was Johan Simon aanwezig.Het ging om een gezamenlijke aanvraag van de gemeenten van de Eemland Alliantie: de gemeenten Amersfoort, Baarn, Bunschoten-Spakenburg, Leusden, Soest en Woudenberg. Deze gemeenten werken samen aan energiebesparing. Daarbij is de inzet van lokale bedrijven een belangrijke factor.

Omdat in Soest bedrijven in de Bedrijven Alliantie Energiezuinig Soest (Bedrijvenalliantie) een gezamenlijk aanbod ontwikkelen voor inwoners van Soest zijn zij de aangewezen partij om in Soest. Daarbij zal worden samengewerkt met Raab Kärcher en ABM Belbouw, de ontwikkelaars van een product-markt combinatie voor MKB bedrijven. De deelnemers in de Bedrijvenalliantie zien mogelijkheden om met de subsidie de kwaliteit van hun aanbod te verbeteren, en de communicatie te professionaliseren, Als de subsidie wordt toegezegd zal namelijk ook gebruik gemaakt kunnen worden van veel met name bij 033Energie uit Amersfoort. Op 10 november wordt duidelijk of de aanvraag wordt gehonoreerd.

  • Meer weten over de Bedrijven Alliantie Energiezuinig Soest? Kijk HIER.
  • Belangstelling om lid te worden van de Bedrijven Alliantie Energiezuinig Soest? Neem contact op met Evert ten Kate, evert@denkaatbv.nl.