stam-renault-led-verlichting-soestSOEST – Autodealer Stam Renault heeft begin deze week haar showroom in Soest voorzien van energiezuinige LED verlichting. Dankzij deze duurzame investering bespaart Stam flink op energiekosten, maar wordt de zwavel- en CO2-uitstoot ook met ruim 60% teruggedrongen. Een grote stap in duurzame richting. 

Persbericht Stam Renault, 23 juni 2016

In tijden waarin Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen (MVO) steeds belangrijker wordt, kiest Stam er voor om de volledige showroom aan het Nieuwerhoekplein te voorzien van LED lichtbronnen van leverancier Saled uit Bunschoten. Daar is een flinke investering mee gemoeid, maar door de besparing op zowel energie als vervanging (LED gaat langer mee) is de verwachting dat het totale bedrag al binnen zestien maanden is terugverdiend. 

Beter milieu

Dankzij de nieuwe LED verlichting wordt de zwavel- en CO2-uitstoot met ruim 60% teruggedrongen. In totaal gaat het om 25.473kg minder CO2-uitstoot en 19.127gr zwavel. Op deze manier draagt Stam flink bij aan een beter milieu. Ook klanten en voorbijgangers zullen het verschil merken: de showroom is aanzienlijk beter verlicht, waardoor de auto’s nog beter tot hun recht komen.