Donderdag 1 november 2018 organiseerde het Bedrijven Platform Duurzaamheid in restaurant ‘De Soester Duinen’ de tweede lunchbijeenkomst van 2018. De bijeenkomst was georganiseerd rond het thema Circulaire Economie.

Ons huidige grondstoffengebruik is hoger dan dat er op natuurlijke wijze “aangroeit” Daarom is het goed te kijken hoe we dit kunnen beperken en hier verantwoorder mee om kunnen gaan. 

Na een kort welkom door Evert ten Kate deed hij enkele mededelingen:

  • commercieel verhuurde kantoren moeten per 1 januari 2023 naar label C; er geldt nog steeds een aanbod van het BPD voor een energiescan voor €100 i.p.v. €500 excl. BTW. Lees MEER.
  • asbestdaken zijn m.i.v. 1 januari 2024 verboden!
  • binnen de gemeente(raad) van Soest is de discussie gestart over de energietransitie en hoe deze te versnellen
  • oproep voor bestuursleden voor de Stichting Soest Duurzaam.
  • Mike Lubbersen van Eviax gaat het BPD versterken., maar ook anderen zijn van harte welkom om mee te denken.

Aan de hand van een voordracht van Erik Jansen, ambassadeur bij de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO),  worden de aanwezigen hierna geinformeerd over een aantal regels die de overheid rondom de weg naar een circulaire economie heeft vastgelegd en over stimuleringsmaatregelen die daarvoor zijn afgekondigd. Zijn presentatie vindt u HIER.

De aansluitende presentatie van de heer Gerrit Veldhuijzen, namens Renewi/Smink kon i.v.m. ziekte niet doorgaan. Na de presentaties was er een korte rondvraag en verder de gelegenheid om te netwerken.