Rob Verweij


Rob Verweij


“Ik kwam in aanraking met duurzaamheid in mijn vorige baan. Ik werkte toen bij NUON en zag daar dat energiebesparing en groene energie steeds meer aandacht kregen. Ik werkte op de marketingafdeling en dan verdiep je je ook in het achterliggende verhaal. En zo kreeg ik ook zelf steeds meer belangstelling voor wat er speelt rondom het klimaatvraagstuk. Uiteindelijk leidde het tot het idee voor “Hoe-Koop-Ik.nl. Daarmee willen we bijdragen aan het groener maken van Soest en de rest van Nederland.”


“Ik kwam in aanraking met duurzaamheid in mijn vorige baan. Ik werkte toen bij NUON en zag daar dat energiebesparing en groene energie steeds meer aandacht kregen. Ik werkte op de marketingafdeling en dan verdiep je je ook in het achterliggende verhaal. En zo kreeg ik ook zelf steeds meer belangstelling voor wat er speelt rondom het klimaatvraagstuk. Uiteindelijk leidde het tot het idee voor “Hoe-Koop-Ik.nl. Daarmee willen we bijdragen aan het groener maken van Soest en de rest van Nederland.”


“Met Hoe-Koop-Ik.nl willen we een probleem oplossen. Want we zien dat mensen, die aan de slag willen met energiebesparing , vaak vastlopen. Het is een verhaal van bomen en bos. Als je hebt besloten dat je wilt starten met energiebesparing, wat is dan je eerste stap? Hoe-Koop-Ik.nl heeft maar één doel: de consument helpen bij moeilijke duurzame aankopen. Duurzaamheid is het hart van ons bedrijf. Daar draait het om. We bieden betrouwbare en toegankelijke informatie, maar ook handvatten om de volgende stap te zetten: bijvoorbeeld met de Koopwijzer, waarmee je ontdekt wat het betreffende product voor jou doet.  En waarmee je ook  offertes kunt aanvragen. Als Soester bedrijf zagen we met belangstelling, dat burgerinitiatief Energie Actief in Soest mensen stimuleert om aan de slag te gaan met energiebesparing. Onze Koopwijzers kunnen  ze daarbij helpen. En dus werken we samen. Daarbij bieden we, als het even kan, ook een offerte aan van een Soester bedrijf, zodat inwoners van Soest ook voor een lokale duurzame ondernemer kunnen kiezen.”


“Met Hoe-Koop-Ik.nl willen we een probleem oplossen. Want we zien dat mensen, die aan de slag willen met energiebesparing , vaak vastlopen. Het is een verhaal van bomen en bos. Als je hebt besloten dat je wilt starten met energiebesparing, wat is dan je eerste stap? Hoe-Koop-Ik.nl heeft maar één doel: de consument helpen bij moeilijke duurzame aankopen. Duurzaamheid is het hart van ons bedrijf. Daar draait het om. We bieden betrouwbare en toegankelijke informatie, maar ook handvatten om de volgende stap te zetten: bijvoorbeeld met de Koopwijzer, waarmee je ontdekt wat het betreffende product voor jou doet.  En waarmee je ook  offertes kunt aanvragen. Als Soester bedrijf zagen we met belangstelling, dat burgerinitiatief Energie Actief in Soest mensen stimuleert om aan de slag te gaan met energiebesparing. Onze Koopwijzers kunnen  ze daarbij helpen. En dus werken we samen. Daarbij bieden we, als het even kan, ook een offerte aan van een Soester bedrijf, zodat inwoners van Soest ook voor een lokale duurzame ondernemer kunnen kiezen.”

“Hoe-Koop-Ik.nl is geen traditioneel bedrijf. We werken op internet en hebben geen kantoor nodig. Ik heb thuis een ruimte waar ik werk. Dus als je vraagt naar wat ik in mijn eigen bedrijf aan energiebesparing doe, dan vraag je gelijk naar wat ik in mijn huis doe. In 2000 zijn we in Soest komen wonen. We kochten een huis uit 1926. Dat hebben we toen meteen aangepakt, want op  het gebied van energiebesparing was er een wereld te winnen. Er is toen flink geïnvesteerd in dubbel glas, isolatiemaatregelen en HR-verwarming. Ik weet niet of het een duurzaam huis mag heten, maar we hebben in ieder geval een flinke stap gemaakt.  Zo krijgt ons dagelijks werk ook direct een  plek in ons privéleven.”

Meer informatie: www.hoe-koop-ik.nl

“Hoe-Koop-Ik.nl is geen traditioneel bedrijf. We werken op internet en hebben geen kantoor nodig. Ik heb thuis een ruimte waar ik werk. Dus als je vraagt naar wat ik in mijn eigen bedrijf aan energiebesparing doe, dan vraag je gelijk naar wat ik in mijn huis doe. In 2000 zijn we in Soest komen wonen. We kochten een huis uit 1926. Dat hebben we toen meteen aangepakt, want op  het gebied van energiebesparing was er een wereld te winnen. Er is toen flink geïnvesteerd in dubbel glas, isolatiemaatregelen en HR-verwarming. Ik weet niet of het een duurzaam huis mag heten, maar we hebben in ieder geval een flinke stap gemaakt.  Zo krijgt ons dagelijks werk ook direct een  plek in ons privéleven.”

Meer informatie: www.hoe-koop-ik.nl