Fred Meeder


Fred Meeder

“Een belangrijke drijfveer van mij is nieuwsgierigheid. Zo kijk ik ook naar duurzaamheid. Duurzaamheid biedt de kans om als bouwer door te ontwikkelen. Er komen nieuwe technieken op de markt. Dan wil ik daar alles van weten. En ik wil het toepassen. Daarbij zijn voor mij gezondheid en milieu twee belangrijke thema’s. Dat heeft te maken met hoe ik in het leven sta. We moeten er met zijn allen wat moois van maken. Daarbij hoort ook verantwoordelijkheid voor anderen. Daarom ben ik ook drie keer mee geweest met een Soester bouwreis. Twee keer naar Ghana en één keer naar de Filippijnen. Daar bouwden we woningen voor de mensen. Daar zie je dat er nog een hoop te doen is. Maar je realiseert je ook, dat we het hier goed voor elkaar hebben. Dat is overigens geen reden om achterover te leunen. Integendeel. Het geeft juist een extra verantwoordelijkheid en het blijft altijd in je gedachte.”

“Een belangrijke drijfveer van mij is nieuwsgierigheid. Zo kijk ik ook naar duurzaamheid. Duurzaamheid biedt de kans om als bouwer door te ontwikkelen. Er komen nieuwe technieken op de markt. Dan wil ik daar alles van weten. En ik wil het toepassen. Daarbij zijn voor mij gezondheid en milieu twee belangrijke thema’s. Dat heeft te maken met hoe ik in het leven sta. We moeten er met zijn allen wat moois van maken. Daarbij hoort ook verantwoordelijkheid voor anderen. Daarom ben ik ook drie keer mee geweest met een Soester bouwreis. Twee keer naar Ghana en één keer naar de Filippijnen. Daar bouwden we woningen voor de mensen. Daar zie je dat er nog een hoop te doen is. Maar je realiseert je ook, dat we het hier goed voor elkaar hebben. Dat is overigens geen reden om achterover te leunen. Integendeel. Het geeft juist een extra verantwoordelijkheid en het blijft altijd in je gedachte.”

“Duurzaamheid biedt in mijn ogen perspectief voor de bouw. Als je het nieuws een beetje volgt, dan weet je dat duurzaam bouwen de toekomst is. Daarom heb ik me aangesloten bij de Bedrijvenalliantie Energiezuinig Soest. En daarom volg ik informatiebijeenkomsten en workshops over dat thema. Op die manier kom ik veel te weten. Met die kennis kan ik mijn klanten meer bieden. Zorgen wegnemen en nieuwe perspectieven aanbieden. Voor mij is dat trouwens niet nieuw. Ik wil als lokale ondernemer mijn klanten vertrouwen en kwaliteit geven. Dat betekent, dat ik met de klant meedenk. Ik wijs mijn klanten altijd op de kansen die een verbouwing biedt om energiebesparende maatregelen mee te nemen. Het komt eerlijk gezegd zelden voor dat ik wordt gevraagd voor verbouwingen om energie te besparen. Maar omgekeerd lukt het me regelmatig om energiebesparende maatregelen binnen te fietsen in verbouwplannen. Daarvoor heb ik de kennis. Technisch, maar ik wijs bijvoorbeeld ook op de gemeentelijke duurzaamheidslening.”

“Duurzaamheid biedt in mijn ogen perspectief voor de bouw. Als je het nieuws een beetje volgt, dan weet je dat duurzaam bouwen de toekomst is. Daarom heb ik me aangesloten bij de Bedrijvenalliantie Energiezuinig Soest. En daarom volg ik informatiebijeenkomsten en workshops over dat thema. Op die manier kom ik veel te weten. Met die kennis kan ik mijn klanten meer bieden. Zorgen wegnemen en nieuwe perspectieven aanbieden. Voor mij is dat trouwens niet nieuw. Ik wil als lokale ondernemer mijn klanten vertrouwen en kwaliteit geven. Dat betekent, dat ik met de klant meedenk. Ik wijs mijn klanten altijd op de kansen die een verbouwing biedt om energiebesparende maatregelen mee te nemen. Het komt eerlijk gezegd zelden voor dat ik wordt gevraagd voor verbouwingen om energie te besparen. Maar omgekeerd lukt het me regelmatig om energiebesparende maatregelen binnen te fietsen in verbouwplannen. Daarvoor heb ik de kennis. Technisch, maar ik wijs bijvoorbeeld ook op de gemeentelijke duurzaamheidslening.”

“Vier jaar geleden heb ik dit huis gebouwd. Dat is voor mij dan een prachtige kans om nieuwe dingen te proberen. Het huis is gebouwd volgens de hoogste energienormen, die toen golden. Op mijn dak liggen  een paar zonnecollectoren voor warmwater- en cv-opwarming. De cv-warmte verdelen we via de  vloerverwarming. En voor de elektriciteit ben ik me nu aan het oriënteren op zonnepanelen. Ik heb mijn bedrijf aan huis en gebruik dus best veel stroom. De daken hier op het bedrijfsdeel zijn op het zuiden georiënteerd, dus dat is perfect. Ik kan er 40 panelen op kwijt . Dan kan ik bijna voorzien in mijn eigen energiebehoefte. Je ziet, duurzaamheid  is voor mij ook een prima brug tussen privé en de zaak.”

Meer informatie: http://www.bouwbedrijffredmeeder.nl

“Vier jaar geleden heb ik dit huis gebouwd. Dat is voor mij dan een prachtige kans om nieuwe dingen te proberen. Het huis is gebouwd volgens de hoogste energienormen, die toen golden. Op mijn dak liggen  een paar zonnecollectoren voor warmwater- en cv-opwarming. De cv-warmte verdelen we via de  vloerverwarming. En voor de elektriciteit ben ik me nu aan het oriënteren op zonnepanelen. Ik heb mijn bedrijf aan huis en gebruik dus best veel stroom. De daken hier op het bedrijfsdeel zijn op het zuiden georiënteerd, dus dat is perfect. Ik kan er 40 panelen op kwijt . Dan kan ik bijna voorzien in mijn eigen energiebehoefte. Je ziet, duurzaamheid  is voor mij ook een prima brug tussen privé en de zaak.”

Meer informatie: http://www.bouwbedrijffredmeeder.nl