Roland Lap


Roland Lap

“Duurzaamheid is voor mij sterk verbonden met onafhankelijk willen zijn. In ons huidige huis hebben we al veel besparende maatregelen getroffen. Maar als straks de kinderen het huis uit zijn, dan wil ik graag wonen in een energie neutrale woning. Onafhankelijk, los van het net.  Ik heb me al eens verdiept in ‘Tiny houses’, kleine, zelfvoorzienende woningen waarin je prima kunt wonen. Maar daar lijkt de gemeente nog niet aan toe. Maar als het aan mij ligt, is dat de toekomst. Zelfvoorzienend zijn met een minimale belasting van het milieu. Met zo min mogelijk spullen en, als het even kan, hergebruik van spullen”

“Duurzaamheid is voor mij sterk verbonden met onafhankelijk willen zijn. In ons huidige huis hebben we al veel besparende maatregelen getroffen. Maar als straks de kinderen het huis uit zijn, dan wil ik graag wonen in een energie neutrale woning. Onafhankelijk, los van het net.  Ik heb me al eens verdiept in ‘Tiny houses’, kleine, zelfvoorzienende woningen waarin je prima kunt wonen. Maar daar lijkt de gemeente nog niet aan toe. Maar als het aan mij ligt, is dat de toekomst. Zelfvoorzienend zijn met een minimale belasting van het milieu. Met zo min mogelijk spullen en, als het even kan, hergebruik van spullen”

“Drie jaar geleden was er een grote reorganisatie bij Aegon. Daardoor kwam mijn baan en die van honderden anderen te vervallen. Dat is zo’n moment dat je jezelf de vraag stelt: ‘Wat wil ik.’ Ik kwam toen al snel op het idee om mensen te ontzorgen bij woningontruimingen. Het klinkt misschien raar, deze keuze als je van een verzekeraar komt. Want inderdaad, het is lichamelijk hard buffelen. Maar het bevalt prima. Bij overlijden of bij een verhuizing moeten eigenaars of nabestaanden de woning gebruiksklaar opleveren. De woning moet leeg, maar soms ook gestript. Samen met mijn vrouw vond ik al snel uit, dat in deze bedrijfstak veel cowboys actief zijn. Dan kun je je onderscheiden door betrouwbaar te zijn en aandacht te geven aan de mensen voor wie je aan de slag gaat. Dat blijkt een gouden greep.”

“Drie jaar geleden was er een grote reorganisatie bij Aegon. Daardoor kwam mijn baan en die van honderden anderen te vervallen. Dat is zo’n moment dat je jezelf de vraag stelt: ‘Wat wil ik.’ Ik kwam toen al snel op het idee om mensen te ontzorgen bij woningontruimingen. Het klinkt misschien raar, deze keuze als je van een verzekeraar komt. Want inderdaad, het is lichamelijk hard buffelen. Maar het bevalt prima. Bij overlijden of bij een verhuizing moeten eigenaars of nabestaanden de woning gebruiksklaar opleveren. De woning moet leeg, maar soms ook gestript. Samen met mijn vrouw vond ik al snel uit, dat in deze bedrijfstak veel cowboys actief zijn. Dan kun je je onderscheiden door betrouwbaar te zijn en aandacht te geven aan de mensen voor wie je aan de slag gaat. Dat blijkt een gouden greep.”

“Voor mij geldt ook, dat ik het belangrijk vind dat spullen een tweede leven krijgen. Dat doe ik door het te schenken aan verschillende goede doelen binnen de gemeente Soest. Maar ik probeer klanten ook te helpen door wat ze achterlaten op waarde te schatten. Soms bied ik dan spullen aan op een veilingsite. Als dat wat oplevert, krijg ik een percentage. Maar ook als dat niet de moeite waard is geef ik het aan als bepaalde spullen voor verzamelaars meerwaarde hebben. Het gaat niet alleen om geld, het gaat ook om waarde. Dat geldt trouwens ook voor het omgaan met je klanten. Laatst vond ik in een huis een envelop met €7.000. Die kun je in je zak steken, want niemand weet ervan. Maar ik denk toch, dat het meer loont om het geld te geven aan de rechtmatig eigenaar.”

“Voor mij geldt ook, dat ik het belangrijk vind dat spullen een tweede leven krijgen. Dat doe ik door het te schenken aan verschillende goede doelen binnen de gemeente Soest. Maar ik probeer klanten ook te helpen door wat ze achterlaten op waarde te schatten. Soms bied ik dan spullen aan op een veilingsite. Als dat wat oplevert, krijg ik een percentage. Maar ook als dat niet de moeite waard is geef ik het aan als bepaalde spullen voor verzamelaars meerwaarde hebben. Het gaat niet alleen om geld, het gaat ook om waarde. Dat geldt trouwens ook voor het omgaan met je klanten. Laatst vond ik in een huis een envelop met €7.000. Die kun je in je zak steken, want niemand weet ervan. Maar ik denk toch, dat het meer loont om het geld te geven aan de rechtmatig eigenaar.”

Meer informatie: https://www.boedelz.nl/