Niels van Looveren


Niels van Looveren

“Ik kijk naar duurzaamheid vanuit een technische achtergrond. Daardoor benader ik duurzaamheidsvraagstukken fundamenteler dan anderen. De oppervlakkigheid van de aandacht voor duurzaamheid zorgt bij mij wel eens voor ergernis. Zo is de introductie van het verplichte energielabel een gemiste kans. Slordig, vluchtig, rommelig. Daardoor heeft het er amper voor gezorgd dat mensen met hun huis aan de slag gingen. Dan is het alleen voor de bühne. Ik realiseer me tegelijkertijd ook, dat alle aandacht voor het thema ertoe leidt, dat de markt in beweging komt. En dat is belangrijk. Maar het blijft lastig.”

“Ik kijk naar duurzaamheid vanuit een technische achtergrond. Daardoor benader ik duurzaamheidsvraagstukken fundamenteler dan anderen. De oppervlakkigheid van de aandacht voor duurzaamheid zorgt bij mij wel eens voor ergernis. Zo is de introductie van het verplichte energielabel een gemiste kans. Slordig, vluchtig, rommelig. Daardoor heeft het er amper voor gezorgd dat mensen met hun huis aan de slag gingen. Dan is het alleen voor de bühne. Ik realiseer me tegelijkertijd ook, dat alle aandacht voor het thema ertoe leidt, dat de markt in beweging komt. En dat is belangrijk. Maar het blijft lastig.”

“Als energieadviseur is mijn rol niet alleen technisch. Die technische kennis is mijn basis. Maar als adviseur is mijn rol om de best passende oplossing voor een klant te vinden. We hebben het bij duurzaamheid vaak vooral over het ecologische aspect: aandacht voor het milieu. Maar duurzaamheid staat voor meer, ook voor aandacht voor de economische en sociale aspecten.
Ik zie mezelf in die zin als een echte duurzaamheidsadviseur. Want de beste milieutechnische oplossing is niet perse de best bij een klant passende oplossing. Er zijn klanten, die het niet uitmaakt hoe snel zonnepanelen kunnen worden terugverdiend. Die gaat het om een bijdrage aan het milieu. Maar voor de meesten weegt het economische aspect wel zwaar. En ook bij zonnepanelen speelt het sociale aspect. Mensen vragen zich af of de buren de panelen misschien lelijk vinden. Voor een goed advies is het nodig inzicht te hebben in al die weegfactoren.”

“Als energieadviseur is mijn rol niet alleen technisch. Die technische kennis is mijn basis. Maar als adviseur is mijn rol om de best passende oplossing voor een klant te vinden. We hebben het bij duurzaamheid vaak vooral over het ecologische aspect: aandacht voor het milieu. Maar duurzaamheid staat voor meer, ook voor aandacht voor de economische en sociale aspecten.
Ik zie mezelf in die zin als een echte duurzaamheidsadviseur. Want de beste milieutechnische oplossing is niet perse de best bij een klant passende oplossing. Er zijn klanten, die het niet uitmaakt hoe snel zonnepanelen kunnen worden terugverdiend. Die gaat het om een bijdrage aan het milieu. Maar voor de meesten weegt het economische aspect wel zwaar. En ook bij zonnepanelen speelt het sociale aspect. Mensen vragen zich af of de buren de panelen misschien lelijk vinden. Voor een goed advies is het nodig inzicht te hebben in al die weegfactoren.”

“Adel verplicht. Als energieadviseur ben ik natuurlijk ook in mijn eigen huis bezig met duurzaam omgaan met energie. Op mijn dak liggen bijvoorbeeld niet alleen zonnepanelen, maar ook heatpipes: daarmee gebruik ik zonnewarmte voor het warme water in mijn boiler. Maar ik zet mijn kennis in Soest ook breder in. Ik ben al jaren lid van Energie actief Soest. Daar draag ik met mijn kennis bij aan de informatieve website. En sinds kort doe ik mee met de Bedrijvenaliiantie Energiezuinig Soest. Daarin werken Soester bedrijven samen om energie besparen voor inwoners van Soest gemakkelijk te maken. Als onafhankelijk adviseur kan ik mensen met een onafhankelijk advies op weg helpen om in actie te komen.”

Meer informatie: http://www.nvanlooveren.nl/

“Adel verplicht. Als energieadviseur ben ik natuurlijk ook in mijn eigen huis bezig met duurzaam omgaan met energie. Op mijn dak liggen bijvoorbeeld niet alleen zonnepanelen, maar ook heatpipes: daarmee gebruik ik zonnewarmte voor het warme water in mijn boiler. Maar ik zet mijn kennis in Soest ook breder in. Ik ben al jaren lid van Energie actief Soest. Daar draag ik met mijn kennis bij aan de informatieve website. En sinds kort doe ik mee met de Bedrijvenaliiantie Energiezuinig Soest. Daarin werken Soester bedrijven samen om energie besparen voor inwoners van Soest gemakkelijk te maken. Als onafhankelijk adviseur kan ik mensen met een onafhankelijk advies op weg helpen om in actie te komen.”

Meer informatie: http://www.nvanlooveren.nl/