3 November 2016 was de jaarlijkse ‘duurzaamheidsontmoeting’ tussen Soester bedrijven en de gemeente Soest. Meer dan 40 mensen, ondernemers, bestuurders, ambtenaren en politici gaven gehoor aan de uitnodiging van het Bedrijven Platform Duurzaamheid om met elkaar in gesprek te gaan over duurzaam ondernemen.

“Duurzaam. Gewoon doen.” Met die tekst vatte¬†Michel Groenewegen van Stichting De Paardenkamp de duurzaamheidsverhalen van Carla Richmond (Korlaar Soest), Marieke Roskam (Duynparc Soest), Eric Geskus (Focus-E) en van zichzelf in drie woorden samen. Hun verhalen waren stuk voor stuk prachtige voorbeelden van duurzaam ondernemen. Maar de sprekers benadrukten vooral dat duurzaamheid vanzelfsprekend thuis hoort in een moderne bedrijfsvoering.

In de verhalen werd de gemeente Soest ook uitgedaagd. Want ondanks een ambitieus duurzaamheidsplan voor de komende jaren staan in de praktijk regelgeving en aanbestedingen van de gemeente duurzaamheidsambities van ondernemers soms regelrecht in de weg. Lees MEER.